Γνωρίστε το Προπονητικό Επιτελείο του συλλόγου

Κωνσταντίνος Λώλης

Ο Κωνσταντίνος Λώλης είναι στην Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων ήδη από το 1994. Έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία και την πρόοοδο του συλλόγου. Έχει γαλουχήσει εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, απαριθμώντας πάνω από 100 πανελληνιονίκες όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης του. Έχει διεθνείς και εγχώριες επιτυχίες, με τους αθλητές του να έχουν εκπροσωπήσει τον σύλλογο με το εθνόσημο. Αυτή τη στιγμή είναι ο αρχιπροπονητής του συλλόγου. Είναι απόφοιτος από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Ε.Κ.Π.Α. και υπηρετεί από τη θέση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής από το 2002 σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Κωνσταντίνος Λιόντος

 

Μέλος του προπονητικού επιτελείου της Ένωσης Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων από το 2016, στα αγωνιστικά και προ-αγωνιστικά τμήματα με αθλητές και αθλήτριες με πανελλήνιες διακρίσεις. Υπήρξε αθλητής του σωματείου από το 2000 έως και το 2015. Ασχολείται ενεργά με το κομμάτι της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης και ατομικής εξέλιξης καθώς εργάζεται στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της βορειοδυτικής Ελλάδας . Είναι Βοηθός Διαιτητής ποδοσφαίρου  στην Super league 1  κατηγορία.

Εκπαιδευτική Κατάρτιση

2023

Υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής και Αθλητισμού στον Τομέα του Κλασικού Αθλητισμού

2022

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής και Αθλητισμού στον Τομέα Ανθρώπινη Απόδοση και κατεύθυνση Πρόληψη και Αποκατάσταση Τραυματισμών

2014

Απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής και Αθλητισμού με ειδικότητα Κλασικό Αθλητισμό

Κωνσταντίνος Καλλιώρας

 

Ο Κώστας Καλλιώρας είναι απόφοιτος Σχολής Προπονητών Δ.ΙΕΚ με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό.

Υπήρξε αθλητής των σπριντ και ειδικότερα των 400 μέτρων με εμπόδια με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Από το 2019 υπηρετεί τον Κλασικό Αθλητισμό από τη μεριά του προπονητή, ενώ στο προπονητικό επιτελείο της Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων ανήκει από το Σεπτέμβριο του 2021 έχοντας υπό την επίβλεψη του τις Ακαδημίες του Συλλόγου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες».

Μιχάλης Παππάς

Ο Μιχάλης Παππάς κατάγεται από τα Ιωάννινα όπου και διαμένει. Το 2020 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικοτητα στον κλασικό αθλητισμό. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημιου Λευκωσίας. Επίσης κατέχει δίπλωμα κατάρτισης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας. Ακόμα δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην Άρτα με καλλιέργεια κιτρινόσαρκης ποικιλίας ακτινιδίων. Ασχολείται με τον πρωταθλητισμό στα αγωνισματα των σπριντ. Από το 2014 είναι μέλος της εθνικής Ελλάδος με συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.

Πέτρος Λώλης

Ο Πέτρος Λώλης είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό. Ταυτόχρονα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Αθλητικής Κοινωνιολογίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Αποτελεί ¨τέκνο¨ του συλλόγου, καθότι είναι μέλος του για πάνω από μια 15ετία. Αρχικά μέλος των Ακαδημιών και εν συνεχεία αθλητής της αγωνιστικής ομάδας στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, μετρώντας πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Στο προπονητικό επιτελείο της Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων ανήκει από τον Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιώντας τις προπονήσεις των Ακαδημιών του συλλόγου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», επιτελώντας το έργο τόσο του προπονητή Κλασικού Αθλητισμού αλλά και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής.