ο Δημήτρης Βλάχας έτρεξε στο παγκόσμιο παίδων στην Ουκρανία και είναι φοιτητής στην Ιατρική

Κέντρο επιστημόνων η ΕΚΑ Δωδώνη. Πολύ υψηλό το ποσοστό των αθλητών μας τα τελευταία χρόνια που σπουδάζουν ή έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ¨καλές¨ σχολές επιστημών. Γυμναστές , γιατροί και οικονομολόγοι οι περισσότεροι.

Η παλιά φουρνιά της ΕΚΑ είναι ήδη επαγγελματίες
Η παλιά φουρνιά της ΕΚΑ είναι ήδη επαγγελματίες

Σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποιους αν κάνουμε προσπάθεια καταγραφής των  αθλητών μας που έχουν περάσει  από την ΕΚΑ με διακρίσεις σε πανελλήνιο, Βαλκανικό και διεθνές επίπεδο και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κάνοντας μεγάλη καριέρα στον τομέα τους. Στα 30 χρόνια από την ίδρυση μας οι απόφοιτοι λυκείου της πρώτης φουρνιάς  ήδη είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, και κάνουν απόδειξη την απάντηση πως η σοβαρή ενασχόληση  με τον αθλητισμό κρίνεται αναγκαία ενώ αυτή με τον πρωταθλητισμό δεν στέκεται σοβαρό εμπόδιο στην επιτυχία, στο ερώτημα αν μπορούν να συνδυαστούν όλα μαζί.

γεμάτα τα ΑΕΙ με αθλητές της ΕΚΑ
γεμάτα τα ΑΕΙ με αθλητές της ΕΚΑ

Από τους τελευταίους πρωταθλητές του συλλόγου  όπως ο Δημήτρης Βλάχας, και η Μύρινα Μυλωνά και η Λορέττα Καμπουρίδου είναι ήδη στην ιατρική σχολή, η Ιωάννα Κωλέττη οδοντιατρική,  μηχανολόγων ο Δημήτρης Σαντάς, στην Αρχιτεκτονική η μοναδική μας ακοντίστρια Ελένη Αρλέτου, η Μαντέλου και ο Νεκτάριος Κωστόπουλος στο βιολογικό, ο Ηρακλής Παπιγκιώτης στο Φυσικό μαζί με την Βάσω Παππά και την Σοφία Τοψή Μουτεσίδου ενώ πολλοί από τους πιο πρακτικούς έχουν κλείσει ραντεβού μα τις Μαθηματικές επιστήμες (Τσιουτσιουλικλής), Πληροφορική (Παπαζώης), και Οικονομικά (Κατερίνα Βλάχα, Ηλίας Χαντές ). Στο Νηπιαγωγών η Μανοπούλου, Ψυχολογίας Αθηνών η Μαριάνα Αρλέτου, Επιστήμης υλικών η Ιωάννα Αρβανίτη και η Βασιλική Ζιώγου. Ο Σπύρος Μπολομύτης πληροφορική Καστοριάς. Δεν ξεχνάμε την “αντοχιτζού” Μάγδα Κοτσασάββα που μεγαλουργεί στον χώρο της αισθητικής καθώς αποφοίτησε από το αντίστοιχο ΑΕΙ του ΑΠΘ. Λίγο πριν η Ειρήνη Ηγουμενίδη (επί κοντώ) αποφοίτησε από το ΑΕΙ φυσικοθεραπείας  και είναι η καλύτερη στα Γιάννενα.

Τεχνικός τηλεπικοινωνιών σπούδασε ο μεγαλύτερος  μας αθλητής Γιάννης Σταματελόπουλος όπως και ο Πέτρος Γκόνης αλλά επίλλεξαν άλλο δρόμο όπως και η Διονυσία Κόλε που σπούδασε διοίκηση στο Αγρίνιο.

Μάγδα Κοτσασάββα
η επόμενη γενιά της ΕΚΑ θα είναι και αυτή “πανεπιστημιακή”

Ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το κομμάτι των επόμενων προπονητών και καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Οι σύγχρονοι γυμναστές που είναι ήδη στη διαδικασία και έχουμε πάρα πολλούς στα σκαριά. Η Αγγελική Τσιούρη, η Μαρίνα Φωτιάδη, ο Μιχάλης Λώλης, ο Βασίλης Κόρδας δουλεύουν ήδη εντατικά, ενώ τελειώνουν ο παγκόσμιος Μιχάλης Παππάς, η Θεοδώρα Μπάρδα, ο Χάρης Κονιτσιώτης και ο Δημήτρης Μπάγκας. Το ίδιο και ο Ντίνος Σάρρας  στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Η Τσαλαπάκα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Πανταζής σε αυτό των Αθηνών.  Τα αδέλφια Γεροδήμου και τα αδέλφια Μάντζιου σε αστυνομία μαζί με Μπούκα και Μπούκαλη. Ο Ανδρέας Μπλάτζος πληροφορική ενώ ο  αδελφός του σπουδάζει οικονομικά , οργάνωση και διοίκηση ο Μακρής μαζί του στην Αθήνα. Ο Θανάσης Παππάς φυσικό, οι αδελφές Μπάρδα στο Αριστοτέλειο σε παιδαγωγικό και ψυχολογία μαζί με την Μαριάνα Λένη.

Ατελείωτος είναι ο κατάλογος και των αθλητών μας που το 2019 πέρασαν την πόρτα του πανεπιστημίου. Ο Σταύρος Παπιγκιώτης στο αεροναυπηγών Πάτρας, η Μακρή Φυσικοθεραπείας, η Γκαρτζονίκα πολυτεχνείο Αθήνας, ο Κοσμάς Σίμπας στο Οικονομικό Ιωαννίνων, στο βιολογικό η Αθανασία Τσίγκου, στο ΤΕΦΑΑ ο “στιπλίστας” Πέτρος Λώλης με τον ακοντιστή Βασίλη Ζέρβα, ο Τζάνης προπονητική  στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, διεθνών σπουδών η Νικολέτα Μεχτίδου, ο Γιάννης Ματσάγκας Γεωπονική Θεσσαλονίκης και ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε πολλούς.

Δεν ξεχνάμε πως ήδη η ΕΚΑ επανδρώνεται προπονητικά από προπονητές που ανδρώθηκαν μέσα από τον σύλλογο και είναι σ΄αυτόν από μικρά παιδιά. Ο Κώστας Λώλης ο Βασίλης Ευσταθόπουλος και ο Κώστας Λιόντος “γεννήθηκαν” στους Ζωσιμάδες και περιμένουν την νέα φουρνιά    να τους ενισχύσουν γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Ο σύλλογος ΝΑ είναι ΚΟΝΤΑ σε όλα τους τα παιδιά με ΟΠΟΙΟ τρόπο μπορεί.

Share it!

About the Author

By ekadodoni / Administrator on Οκτ 20, 2019