Η ΕΚΑ στο Ζαγόρι για το Zagori Mountain Running19 με τον Κώστα Λαγό.

οι μύγες που σε σώζουν
οι μύγες που σε σώζουν

Η ΕΚΑ πάει παντού και έτσι λίγο μετά την συμμετοχή μας στο Πανευρωπαϊκό Νέων στην Σουηδία, με τον Μιχάλη Παππά (10η θέση) και λίγο πριν το τελευταίο Πανελλήνιο Ανδρών και Γυναικών της Πάτρας θα βρίσκεται για ένα διήμερο στο Ζαγόρι με πολλούς τρόπους. Με αθλητές αλλά και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Η εξαιρετική διοργάνωση που εδώ και μια δεκαετία διοργανώνει ο Βασίλης Τζουμάκας από φέτος αλλάζει επίπεδο καθώς ένας δικός μας άνθρωπος, ο Κώστας Λαγός (αντιπρόεδρος της ΕΚΑ,γιατρός αιματολόγος)  έχει αναλάβει την ιατρική ευθύνη και με την οργανωτική του ικανότητα εξασφαλίζει την  βασική ιατρική πρόληψη σε όλους τους συμμετέχοντες (αριθμός ρεκόρ) και από ανάρτησή του στα cocial media αντιγράφουμε.

"Πάνω από 2 1/2 μήνες καθημερινή ενασχόληση. Άπειρες συναντήσεις μεταξύ μας. Άνθρωποι με εμπειρία στο βουνό, αθλητές, άνθρωποι έργων όχι λόγων. 

Σε έναν αγώνα βουνού στολίδι, πρότυπο. 
Μελετήσαμε, αναλύσαμε, σχεδιάσαμε, διαδρομές, αποστάσεις, υψομετρικές, προσβασιμότητα, χρονοδιαγράμματα, σταθμούς, τροφοδοσία, βιβλιογραφία, πιθανότητες. Ορίσαμε ζώνες κινδύνου, διαστρωματώσεις  τα πιθανά συμβάντα για τη βαρύτητά τους, σχεδιάσαμε αντίδραση, εναλλακτικές, επικοινωνία, εξοπλισμό, φαρμακεία. Εκπαιδευτήκαμε, εξασκηθήκαμε, πιστοποιηθήκαμε, συνεργαστήκαμε, εκπαιδεύσαμε κι άλλους. Ερασιτέχνες,   που δουλέψαμε επαγγελματικά, επιστημονικά και ομαδικά.

Με πάνω από 20 Σαμαρείτες σε 6 σταθμούς, με 6 απινιδωτές. Με 7 διασώστες-δρομείς, τους Rescue Flies, να κινούνται στα μονοπάτια, με 7 απινιδωτές. Με ασθενοφόρο στον τερματισμό. Με 3 ιατρούς σε επιλεγμένα σημείαZagori Mountain Running "
Είμαστε σίγουροι πως ο αγώνας θα είναι πετυχημένος γιατί έχει περιεχόμενο, ενδιαφέρον ΑΣΦΆΛΕΙΑ και οργάνωση.
Εμείς ως ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ θα είμαστε εκεί ως συμμετέχοντες και ως θεατές στηρίζοντας για μια ακόμα φορά όλες τις δραστηριότητες που αναδεικνύουν την άσκηση και το δρομικό κίνημα.

 

Share it!

About the Author

By ekadodoni / Administrator on Ιούλ 18, 2019