Λευτέρης Μαντζούκας, ένας αθλητής της ΕΚΑ διαπρέπει στον χώρο του μπάσκετ

Πάνε κιόλας πέντε χρόνια από εκείνο  το απόγευμα  που ένα μελαχρινό παλικαράκι μόλις 11 χρόνων με ύψος 1,70μ ήρθε στο στάδιο των Ζωσιμάδων να κάνει στίβο για να γίνει καλός στο μπάσκετ. Η σιγουριά του πατέρα του για το πετυχημένο μέλλον μας άφησε έκπληκτους  αλλά πιο πολύ μας εντυπωσίασε  η θέληση του Λευτέρη, η πειθαρχία του αλλά κυρίως η ευγένειά του. Δυο χρόνια έμεινε ο Λευτέρης Μαντζούκας μαζί μας (ευτυχώς που δεν τον κρατήσαμε) και ήρθε το επόμενο βήμα για την καριέρα του που διαγράφεται λαμπρή, Προμηθέας Πάτρας, Basket League  και Εθνική ομάδα. Στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας U16 όπου η Εθνική κατετάγη 6η ο Γιαννιώτης ύψους 2,04μ ήταν με διαφορά ο καλύτερος δείχνοντας έναν πλουραλισμό στις δυνατότητές του με συμμετοχή σε άμυνα και επίθεση αλλά και ποικιλία στο σκοράρισμα.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που στην αθλητική τους πορεία μέχρι να καταλήξουν στο καλύτερο για αυτούς “κάνουν” μια βόλτα και από άλλες δραστηριότητες. Δεν υπάρχει όμως σχεδόν κανένας που να θέλει να κάνει σοβαρή καριέρα σε κάποιο σπορ και να μην ζητήσει τη στήριξη στο στίβο για να βελτιώσει κάποιες παραμέτρους. Από την ΕΚΑ Δωδώνη πέρασαν  πάρα πολύ αθλητές που έχουν κάνει καριέρα σε άλλα αθλήματα, ποδοσφαιριστές, βολεϊμπολίστες, πολεμικών τεχνών και είναι μεγάλη μας η χαρά να βλέπουμε φίλους να διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο.

Από την μεριά μας ευχόμαστε στον Λευτέρη καλή συνέχεια και είμαστε σίγουροι πως θα τον δούμε να διαπρέπει σε υψηλά επίπεδα.

Share it!

About the Author

By ekadodoni / Administrator on Αυγ 30, 2019