Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λαμπαδηδρομία στα Ιωάννινα

Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, μια παράδοση που χρονολογείται αιώνες πίσω, αναβιώνει σήμερα στα Ιωάννινα. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η πόλη μας εορτάζει το ιστορικό αυτό γεγονός με μια εκδήλωση που αγκαλιάζει το πνεύμα του Ολυμπισμού και της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Στιγμιότυπο από την Τελετή Αφής της Φλόγας στην Ολυμπία-16 Απριλίου 2024

Η Φλόγα των Ολυμπιακών, θεωρείται σύμβολο του ανθρώπινου πνεύματος και της εφευρετικότητας, αντιπροσωπεύοντας το “φως της γνώσης και της ζωής”. Η προέλευσή της χρονολογείται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια ιερή φλόγα καταλάμβανε από τις ακτίνες του ηλίου στην Ολυμπία και διατηρούνταν αναμμένη κατά τη διάρκεια των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η φλόγα αντιπροσώπευε την “προσπάθεια για τη νίκη”. Ο Πιερ ντε Κουμπερτέν, αναβιωτής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, είχε υποστηρίξει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα συνδετικό σημείο μεταξύ των παλαιών και των σύγχρονων αγώνων και αντιπροσωπεύει την ανανέωση των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αντλούν τη δύναμή τους από την αρχαιότητα.

Η λαμπαδηδρομία της πόλης μας θα ξεκινήσει από τις 18:50 στη Λεωφόρο Δωδώνης 115 και θα ολοκληρωθεί στις 19:15 στην Πλατεία Μαβίλη. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, με ιδιαίτερα συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Καλούμε λοιπόν το κοινό να παρακολουθήσει αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Ας σταθούμε δίπλα στους αθλητές που φέρνουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους στο προσκήνιο. Ας αφήσουμε το φως των λαμπάδων να φωτίσει τον δρόμο για έναν κόσμο που ενωμένος αποδεικνύει ότι ο Ολυμπισμός μπορεί να συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη και αλληλεγγύη.

Ο Περικλής Ιακωβάκης φέρνει την Ολυμπιακή Φλόγα μπροστά από τον Παρθενώνα
Share it!

About the Author

By ekaAdmin / Administrator on Απρ 23, 2024