Το μεγαλείο του Κλασικού Μαραθωνίου δρόμου. Το κατόρθωμα του Σταματελόπουλου.

O Γιάννης Σταματελόπουλος έχει κατακτήσει πάνω από 20 Βαλκανικά και Πανελλήνια μετάλλια και έχει τρέξει σε μεγάλους τελικούς αλλά σίγουρα η συμμετοχή του στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί για αυτόν  ξεχωριστό κατόρθωμα και η στιγμή τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα του μείνει αξέχαστη. Φυσικά τις δυνατότητες του Αθλητή της ΕΚΑ “Δωδώνη” στα σπριντ τις ξέρει όλη η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια αλλά το σπουδαίο της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι ως τον Αύγουστο έτρεχε 400 εμπόδια, 4Χ400 και 4Χ100 και σε μόλις τρεις μήνες ακολουθώντας μια μίνι προετοιμασία κατάφερε να τερματίσει σε 4 ώρες περίπου τον πιο σκληρό αγώνα Μαραθωνίου στον κόσμο. Φυσικά και είναι σπουδαίο το κομμάτι του προγραμματισμού αλλά πιστεύουμε πως πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η θέληση και η ωριμότητα.

Επειδή πρόσφατα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός τρελού χρόνου (όχι ρεκόρ) σε απόσταση 42.195μ θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Μαραθώνιος είναι ένας και περιλαμβάνει την ιδιαιτερότητα των συνθηκών (κλίση εδάφους, διαφορετικό σημείο εκκίνησης,  τερματισμού), αλλά το σημαντικότερο είναι το ιστορικό και συναισθηματικό περιτύλιγμα της διοργάνωσης.

Εμείς δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους έτρεξαν σε αυτό τον ωραίο αγώνα και ευχόμαστε χαιρόμαστε που κάποιοι από τις πολλές των χιλιάδων είναι μέλη μας, φίλοι μας και συντοπίτες. Σταματελόπουλος, Τσιδώνης, Αυγήτας, Διαμάντης, Κοκιόπουλος και πολλοί άλλοι έκαναν το όνειρο τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο στάδιο πραγματικότητα.

Share it!

About the Author

By ekadodoni / Administrator on Νοέ 11, 2019