Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων

Ενωση Κλασικου Αθλητισμου

Εκα Δωδωνη
Ακαδημιες

 Στο μήνυμα του προέδρου Βαγγέλη Παππά επισημαίνουμε την εξής φράση “Η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά ανασυγκρότησης και επανακαθορισμού της πορείας του Συλλόγου μας! Οι ακαδημίες συνέχισαν να μας εκπλήσσουν με τη ζωντάνια τους, τη μαζικότητα και την ομαδικότητά τους”. Από μόνα τους αυτά τα λόγια δίνουν το στίγμα της ομάδας μας προκειμένου να στηριχθεί το οικοδόμημα πάνω στις αρχές του ευγενούς αθλητισμού, της συμμετοχικότητας,της προσφοράς αλλά και της διάκρισης. Έτσι όλο το επιτελείο έχει ως προτεραιότητα την οργάνωση τών ακαδημιών και την σωστή δόμηση, αξιοποιώντας το ταλέντο των νεαρών αθλητών μας.

Από το 2018 οι ακαδημίες μας έχουν παρουσία και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ανατολής. Πολλά παιδιά γυμνάστηκαν και κουράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αρκετά από τα οποία χάρικαν νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Τα τμήματα μας στο Πανηπειρωτικό Στάδιο κάτω από τις οδηγίες της κ.Μπιστόλα και της κ.Κήττα απέδωσαν καθώς τα παιδιά που αναδείχθηκαν από εκεί έφτασαν μέχρι και την εθνική ομάδα, ενώ στο στάδιο “Ζωσιμάδες” όπου βρίσκονται ο Βασίλης Ευσταθόπουλος, ο Κώστας Λιόντος και η Πένη Μανοπούλου οι ακαδημίες έφτασαν σε αριθμούς ρεκόρ. Ο Κώστας Λόλης έχει την εποπτεία όλου του τεχνικού επιτελείου, συμπληρωνοντας 25 χρόνια στο σύλλογο.

Ημερες και ωρες προπονησεις
Τμηματα Καθημερινες Σαββατο Κυριακη
Ακαδημίες 16:00 – 18:00 10:00 – 12:00
Αγωνιστικό 17:00 – 21:00 10:00 – 12:00
Τμηματα Καθημερινες Σαββατο Κυριακη
Ακαδημίες 16:00 – 18:00 10:00 – 12:00
Αγωνιστικό 17:00 – 21:00 10:00 – 12:00
γνωριστε τον στιβο

Ο κλασικός αθλητισμός είναι ίσως η καλύτερη αφετηρία για την εξοικείωση με τον αθλητισμό. Αποτελεί θεμέλιο για την ανάπτυξη σωστών βασικών κινητικών δεξιοτήτων (δρομικές, αλτικές, ριπτικές) απαραίτητες σε κάθε άθλημα.

καταξιωμενοι προπονητες

Είμαστε περήφανοι που έχουμε κοντά μας αυτούς τους προπονητές. Οι περισσότεροι υπήρξαν αθλητές μας και όλοι είναι άνθρωποι του στίβου. Προπονητές – παιδαγωγοι με την ίδια φιλοσοφία, όπως την ενέπνευσαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον σύλλογο τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

αθλητικο ιδεωδες

Η ενασχόληση με τον κλασικό αθλητισμό μυεί τους νέους αθλητές στις αρχές και τις αξίες, εκείνες που προάγουν τον αθλητισμό ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων.

επιτευξη στοχων

Σήμερα γνώστες της σύγχρονης αθλητικής πραγματικότητας, έχοντας την εμπειρία δεκάδων επιτυχιών αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, παρέχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη κάθε ταλέντου και την αξιοποίηση του.

Εκα Δωδωνη
αγωνιστικα τμηματα

Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές που πέρασαν από τον σύλλογο αυτά τα 30 χρόνια. Μετράμε δεκάδες πανελληνιονίκες, εκατοντάδες πανελλήνια μετάλλια, συμμετοχές και διακρίσεις σε βαλκανικά και παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο με τη φανέλα του συλλόγου όσο και με αυτή της εθνικής Ελλάδος. Συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, συνεχίζουμε να παράγουμε και να προάγουμε αθλητές υψηλού επιπέδου.

Σήμερα έχουμε στις τάξεις μας τον καλύτερο έλληνα σπρίντερ, τον Μιχάλη Παππά και μία από τις καλύτερες στα 400μ, τη Μύρινα Μυλωνά. Επίσης νέους αθλητές με πανελλήνιες διακρίσεις και λαμπρό μέλλον όπως οι Αναστασία Λώρα, η Εύη Ντούλια, η Μαρία Μάνη, η Μαρία Τασιούλα ο Παναγιώτης Γιούγλης κ.α.

Τέλος έχουμε ξανά στην οικογένεια μας τον Γιάννη Σταματελόπουλο, έναν αθλητή με σπουδαία ατομική πορεία και αρκετές διακρίσεις, σε πανελλήνιο και βαλκανικό επίπεδο, τόσο με τα χρώματα της ΕΚΑ Δωδωνη όσο και με άλλους συλλόγους, και τον αθλητή Γιάννη Σάββιδη. Αθλητές που έχουν προσφέρει επί σειρά ετών στο σωματείο.

Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων

Οι προπονητες μας

Please specify image url.

Κωστας
Λολης

Επικεφαλης Προπονητης

Please specify image url.

Κατερινα
Μπιστολα

καθηγητης φυσικης αγωγης

Please specify image url.

Βασιλης
Ευσταθοπουλος

καθηγητης φυσικης αγωγης

Please specify image url.

Κωστας
Λιοντος

καθηγητης φυσικης αγωγης

Please specify image url.

Σοφια
Κηττα

καθηγητης φυσικης αγωγης

Please specify image url.

Πενη
Μανοπουλου

καθηγητης φυσικης αγωγης

logo

Ελα στην ομαδα της εκα δωδωνη

Έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρία σας περιμένουμε καθημερινά για να γνωρίσετε τον στίβο και να γυμναστείτε μαζί μας. Θα μας βρείτε στο εθνικό στάδιο “Ζωσιμάδες” και στο Πανηπειρωτικό αθλητικό κέντρο ανατολής.