Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων

Ενωση Κλασικου Αθλητισμου

ΕΚΑ Δωδώνη
Ακαδημίες

 Η ΕΚΑ “Δωδώνη” Ιωαννίνων βρίσκεται μέσα στις καλύτερες ομάδες στίβου της χώρας, γνωστή σε όλους όχι μόνο για τους πρωταθλητές της αλλά κυρίως για την οργάνωσή της.  Οι ακαδημίες αποτελούν το βασικό κύτταρο του οργανισμού  του συλλόγου εκεί όπου εκκολάπτονται οι νέοι πρωταθλητές και γαλουχούνται τα μικρά παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων από άκρη σε άκρη  μαθαίνοντας τα μυστικά του κλασικού αθλητισμού. Φυσικά, χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση του ταλέντου έτσι ώστε να εκπροσωπείται ο σύλλογος σε υψηλό επίπεδο.  Προπονητές των νεαρών αθλητών στις ακαδημίες είναι όλοι. Προπονητές, διοίκηση και φίλοι γιατί η προετοιμασία περνά μέσα από μια πολυδιάστατη διαδικασία. Εκπαιδευτική, ψυχολογική, κοινωνική και ολοκληρώνεται με την αθλητική εκπαίδευση. Παρόλα αυτά όμως την κύρια ευθύνη των ακαδημιών έχουν ο Κώστας Καλλιώρας, ο  Μιχάλης Παππάς και  ο Πέτρος Λώλης . Οι προπονήσει κάθε μέρα 4-6 (Σάββατο πρωί στις 10.00) σε τμήματα των 10 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και το προπονητικό στάδιο. Πληροφορίες στο 2651035435, 6947207281, 6976385846, 6973027889 και 6981727972.

 

Ημερες και ωρες προπονησεις
Τμηματα Καθημερινες Σαββατο Κυριακη
Ακαδημίες 16:00 – 18:00 10:00 – 12:00
Αγωνιστικό 17:00 – 21:00 10:00 – 12:00
Τμηματα Καθημερινες Σαββατο Κυριακη
Ακαδημίες 16:00 – 18:00 10:00 – 12:00
Αγωνιστικό 17:00 – 21:00 10:00 – 12:00
γνωριστε τον στιβο

Ο κλασικός αθλητισμός είναι ίσως η καλύτερη αφετηρία για την εξοικείωση με τον αθλητισμό. Αποτελεί θεμέλιο για την ανάπτυξη σωστών βασικών κινητικών δεξιοτήτων (δρομικές, αλτικές, ριπτικές) απαραίτητες σε κάθε άθλημα.

καταξιωμενοι προπονητες

Είμαστε περήφανοι που έχουμε κοντά μας αυτούς τους προπονητές. Οι περισσότεροι υπήρξαν αθλητές μας και όλοι είναι άνθρωποι του στίβου. Προπονητές – παιδαγωγοι με την ίδια φιλοσοφία, όπως την ενέπνευσαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον σύλλογο τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

αθλητικο ιδεωδες

Η ενασχόληση με τον κλασικό αθλητισμό μυεί τους νέους αθλητές στις αρχές και τις αξίες, εκείνες που προάγουν τον αθλητισμό ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων.

επιτευξη στοχων

Σήμερα γνώστες της σύγχρονης αθλητικής πραγματικότητας, έχοντας την εμπειρία δεκάδων επιτυχιών αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, παρέχουμε όλες τις προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη κάθε ταλέντου και την αξιοποίηση του.

Εκα Δωδωνη
αγωνιστικα τμηματα

Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές που πέρασαν από τον σύλλογο αυτά τα 30 χρόνια. Μετράμε δεκάδες πανελληνιονίκες, εκατοντάδες πανελλήνια μετάλλια, συμμετοχές και διακρίσεις σε βαλκανικά και παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο με τη φανέλα του συλλόγου όσο και με αυτή της εθνικής Ελλάδος. Συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, συνεχίζουμε να παράγουμε και να προάγουμε αθλητές υψηλού επιπέδου.

Σήμερα έχουμε στις τάξεις μας τον καλύτερο έλληνα σπρίντερ, τον Μιχάλη Παππά και μία από τις καλύτερες στα 400μ, τη Μύρινα Μυλωνά. Επίσης νέους αθλητές με πανελλήνιες διακρίσεις και λαμπρό μέλλον όπως οι Αναστασία Λώρα, η Εύη Ντούλια, η Μαρία Μάνη, η Μαρία Τασιούλα ο Παναγιώτης Γιούγλης κ.α.

Τέλος έχουμε ξανά στην οικογένεια μας τον Γιάννη Σταματελόπουλο, έναν αθλητή με σπουδαία ατομική πορεία και αρκετές διακρίσεις, σε πανελλήνιο και βαλκανικό επίπεδο, τόσο με τα χρώματα της ΕΚΑ Δωδωνη όσο και με άλλους συλλόγους, και τον αθλητή Γιάννη Σάββιδη. Αθλητές που έχουν προσφέρει επί σειρά ετών στο σωματείο.

logo

Ελα στην ομαδα της εκα δωδωνη

Έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρία σας περιμένουμε καθημερινά για να γνωρίσετε τον στίβο και να γυμναστείτε μαζί μας. Θα μας βρείτε στο εθνικό στάδιο “Ζωσιμάδες” και στο Πανηπειρωτικό αθλητικό κέντρο ανατολής.